Dieta wegańska na cztery pory roku
Ilość stron | 256 |
---|---|
ISBN | 9788381511476 |
Wydawca | RM |
Obecna cena jest najniższą z ostatnich 30 dni
- Bezpieczne płatności
- 14 dni na zwrot
- Dostawa już od 9.99 PLN
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka.W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.
W książce znajdziesz:
• informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
• makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
• źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
• składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
• przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
- opis pochodzi od Wydawcy